Новият шеф на Ел Би Булгарикум Владимир Русев обясни на пресконференция

...
Новият шеф на Ел Би Булгарикум Владимир Русев обясни на пресконференция
Коментари Харесай

Новият шеф на Ел Би Булгарикум: Валяха сигнали за злоупотреби

Новият началник на " Ел Би Булгарикум " Владимир Русев обясни на конференция в какви злоупотреби е упрекнат към този момент уволненият му предходник Николай Маринов. В началото на януари членовете на Съвета на шефовете в компанията трябвало да подпишат протоколи с непроверени данни, твърди Русев, представен от.

„ Няколко дни след моето назначение - на 7 януари, бяхме извикани за първо съвещание на Съвета на шефовете. Предполагах, че то ще има чисто опознавателен темперамент – да се срещнем с сътрудниците, да изберем ръководител на Съвета на шефовете, изпълнителен шеф и да си разделим дилемите. Но на самото заседание получихме дневен ред с 9 точки, по които авансово не бяхме получили нито предложения, нито материали. След като подписах първия протокол, се тормозих. В подточка 5 беше препоръчано закупуването на транспортни средства, част от тях - профилирани, и още два леки автомобила. В следствие този протокол ни беше възложен за автограф, без да обсъждаме характера на точките. Тогава се замислих, че нещо не е наред. В продължение на месец след подписването валяха различни сигнали от базата ни във Видин за злоупотреби, порочни практики, изключително при доставката на първични материали ”, описа Русев.



И добави, че е гласувал кредит на доверие на Маринов, като е дал своя вот по всички точки, без да ги ревизира.

„ След това започнах да ревизирам какво съм подписал. Оказа се че по точка 5, която гласи: " След извършени разисквания Съветът утвърждава за снабдител 2 броя леки коли от компания МИПИ -АУТО ООД  за обща сума 76 573 евро без Данък добавена стойност ", предложения не ни бяха предоставени от господин Маринов. След направена информация в страницата на оторизирания представител на марката стана ясно, че цената на техния уебсайт е 64 530 лева с Данък добавена стойност. Разликата за един автомобил беше 30 153 лева Тоест, за двата автомобила сме платили 60 206 лева повече ”, разяснява още Русев.

„ Другото, което ми направи усещане, е точка 9, обвързвана с даването на опцията на изпълнителния шеф да взима решения, да договаря първични материали и материали, без ограничаване в размера на цената ”, добави още той.

„ Била съм очевидец на голям брой управителни стилове и практики. Градили сме с доста отдаденост репутацията на сдружението.  Не мога да остана безразлична към дейностите, които се развиват последните дни. Като представител на служащите и чиновниците на " Ел Би Булгарикум "   желая да изразя тяхното мнение – „ Г-н Маринов, спрете с ПР акцията и с операцията на публичното мнение в своя употребява и за сметка на сриване на репутацията на " Ел Би Булгарикум ". Работниците и чиновниците желаят Маринов да се извини за породените неудобства и дискомфорт ”, изясни  юрисконсулт в сдружението.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР